Fysisk kurs: Klinisk försäkringsmedicin för AT/BT-läkare (15 nov 2024)

Kursen syftar till att ge AT/BT-läkaren den försäkringsmedicinska kunskap och de tillhörande färdigheter som krävs för att kunna handlägga sjukskrivningsärenden och andra försäkringsmedicinska delar i patientarbetet med god kvalitet.

Beskrivning och lärandemål

Kursen består dels av självstudier, dels av en lärarledd fysisk kursdag med presentationer och falldiskussioner. Målet är att ge AT/BT-läkaren den försäkringsmedicinska kunskap och de tillhörande färdigheter som krävs för att kunna handlägga sjukskrivningsärenden och andra försäkringsmedicinska delar i patientarbetet med god kvalitet.

Kursen tar upp läkarens försäkringsmedicinska uppdrag, vanliga intyg och intygsskrivning, bedömning av arbetsförmåga, sjukskrivning som en del i patientens behandling samt faktorer som påverkar och främjar arbetsåtergång. Kursen ger också en genomgång av övriga aktörer i sjukskrivnings- och rehabprocessen och deras uppdrag.

Under kursdagen medverkar försäkringsmedicinskt sakkunnig läkare, rehabkoordinator, Försäkringskassan, arbetsgivarrepresentant/HR och representant från företagshälsovården.

Målgrupp

AT/BT-läkare i Region Stockholm.

Förkunskaper

Det finns en lista över och länkar till självstudier som ska genomföras innan kursen på CAMM:s hemsida (länk).

Självstudierna inklusive reflektion tar max 3 h att genomföra. Notera ett par försäkringsmedicinska frågor som uppstår när du genomför självstudierna eller från ditt kliniska arbete!

Kursgivare

Försäkringsmedicin, CAMM

Plats

SLSO Torsplan, Solnavägen 1E, plan 4.

Anmälan

Anmäl dig på CAMM:s hemsida (länk)

Sista anmälningsdag 2024-11-05.

Kontakt

Har du frågor...

Sandra Jannas, vårdutvecklare och rehabkoordinator., Centrum för arbets- och miljömedicin

E-post: sandra.jannas@regionstockholm.se

------------

Nikolai Bergstedt
Kursadministratör

E-post: camm.slso@regionstockholm.se