Utbildningen riktar sig till sjuksköterskor och undersköterskor inom Region Stockholm och syftar till att ge ökad kunskap för att hantera en patient med sviktande vitalparametrar. Reviderad november 2022.
Webbutbildningen ”Akuta tillstånd i livets slut hos äldre” vill visa hur man kan bedöma och handlägga akuta händelser i sen palliativ fas.
Den här utbildningen vänder sig till medarbetare på vårdenheter som ska vaccinera på uppdrag av Region Stockholm. Utbildningen ger kunskap om schemaläggning och användarhantering i systemet 4US Admin samt bokningar i Vårdportalen. Schemalagda tider kommer att bli bokningsbara i Alltid öppet.Kursen öppnar 28 augusti 2024.
Film
Syftet med utbildningen Antibiotika SMART är att ge dig kunskap om när det är bra att använda antibiotika och när det inte gör nytta. Utbildningen riktar sig till läkare och testar dina kunskaper om handläggning av infektionspatienter i öppenvården.
E-manualen innehåller instruktioner som ombuden har nytta av som stöd för att kunna sälja SL:s produkter.
Grundläggande utbildning för alla chefer och medarbetare inom Region Stockholm.
ATHENA Fordon är ett system för hantering av teknisk information gällande SL:s spårburna fordon. För att få behörighet till ATHENA Fordon krävs godkänd utbildning samt att du är anställd eller konsult på trafikförvaltningen, alternativ har ett långsiktigt uppdrag/avtal mot trafikförvaltningen.
ATHENA Spårtrafik är ett system för teknisk information där modellfiler, ritningsdefinitionsfiler och ritningar som rör Trafikförvaltningens anläggningar är samlade och sökbara. Detta innebär teknisk information för stationer, banor och depåer för trafikslagen tunnelbana, pendeltåg och lokalbana gällande bana, el, signal, tele och fastighet.För att få access till ATHENA krävs godkänd utbildning samt att du är anställd eller konsult på Trafikförvaltningen, alternativ har ett långsiktigt uppdrag/avtal mot Trafikförvaltningen.
Filmen handlar om hur du kan upptäcka karies och andra tandavvikelser hos små barn. Den vänder sig främst till dig som arbetar vid en BVC- eller tandvårdsmottagning.
E-kurs
Den här utbildningen är obligatorisk för dig som ska ta emot en delegering av hantering av läkemedel och riktar sig till undersköterskor inom Danderyds sjukhus.
Webbaserad utbildning med syfte att öka kunskapen om hinder och begränsningar som kan finnas i omgivningen.
En utbildning om hälsan hos samer i Stockholm.
I den här utbildningen får du som är skolsköterska mer kunskap om barn och cancer ur flera olika perspektiv. Det handlar om att känna igen när cancer kan misstänkas, att få kunskap om skolans roll för ett barn som drabbas och om att få redskap att möta barn som står nära någon som är sjuk eller dör. Stort fokus ligger också på hur du som skolsköterska fortsatt kan bidra i arbetet att etablera hälsosamma levnadsvanor. Genom aktuell och evidensbaserad kunskap om vaccin och om kopplingen mellan cancer och levnadsvanor är förhoppningen att du ska känna dig stärkt i ditt arbete med barnen och deras familjer.
E-kursen vänder sig till dig som möter patienter i ditt dagliga arbete, men som inte primärt arbetar med vaccinationer. Syftet är att du i din roll ska känna dig bekväm med att prata om vaccinationer och rekommendera de vaccinationer som erbjuds av regionen. Att visa en positiv inställning, skapa en tillitsfull relation och hänvisa vidare är viktiga strategier för patientens beslut om vaccination. Det kan vara just ett sådant samtal med dig som gör skillnad.
Best Practice 2024: Hur vi bäst tar hand om barnen i vår kliniska vardag
Rätt transportresurs i förhållande till patientens behov av vård under färden mellan vårdenheter, viss del specifik för närakut.
Utbildningsfilmer för sjuksköterskor och farmaceuter med uppdrag och behörighet att beställa läkemedel till läkemedelsförråd.
Beräknad tidsåtgång: 15-20 minuter
Beräknad tidsåtgång: 20 minuter
Webbutbildningen i cancerrehabilitering vänder sig till dig som möter patienter i primärvården.
E-kursen syftar till att ge verktyg för implementering av Checklista för säker och personcentrerad endoskopi. Här finner du material till gruppövningar, instruktioner för användning av checklistan och fördjupningar i personcentrerad vård och patientsäkerhet.
Föreläsningarna ger kunskap om hur bakterier och virus sprids samt hur personal genom rutiner för rengöring och desinfektion minskar risken för smittspridning och vårdrelaterade infektioner. Målgruppen är personal inom SÄBO och LSS.
Utbildningen vänder sig till all personal inom hälso- och sjukvården som kommer i kontakt med patienter i rehabiliterings- och sjukskrivningsprocessen med särskilt fokus på läkare som utfärdar sjukintyg.
Målgruppen är i första hand Region Stockholms politiker och politiska tjänstemän samt beslutsfattare. Men den riktar sig även till dig som vill lära dig mer och diskutera framtidens vård.
Denna E-kurs riktar sig till privatpraktiserande läkare och fysioterapeuter som är kopplade till ARV-portalen. Kursen innefattar en beskrivning på hur den nya efterhandsgranskningsprocessen i ARV-portalen genomförs när vårdgivare fått uppföljning på ersättning som tidigare begärts.
E-kurs för blivande EK-administratörer för privata vårdgivare.
E-kurs om hur man utför en elektronisk transfusionskontroll.
Karolinska Trial Alliance offers courses for those who need basic introduction in GCP. The purpose of the course is to give the participants sufficient knowledge of the GCP in order to practically carry out a clinical trial. After completing the course, all participants receive a certificate. This course meets the minimum criteria for ICH GCP Investigator Site Personnel Training identified by TransCelerate.
Beräknad tidsåtgång: 30-40 minuter
e-utbildning med fokus på etnicitet, normer och möten i vardagen.
På denna yta har du tillgång till instruktioner om hur du som Objektspecialist (superanvändare) av Portföljverktyget arbetar i verktyget.Här kan du även hitta lathundar som du kan använda dig av.
E-utbildningen riktar sig till SL:s försäljningsombud och dess personal. Syftet med utbildningen är att alla berörda ska få god kunskap om SL:s trafiksystem och försäljningssystem för att kunna bistå resenärerna vid inköp av SL:s produkter.
På denna yta har du tillgång till kortare instruktionsfilmer om hur du som projektledare kan arbetar i portföljverktyget.Det finns även övningsuppgifter.
Webbutbildning om existentiella frågor hos äldre, från Palliativt kunskapscentrum.
Utbildningsfilmer för sjukvårdspersonal om de vanligaste infektionerna i primärvård. Varje film är cirka fem minuter lång och redogör för handläggning och behandling.
E-kursen ger dig grundläggande kunskaper om folkhälsa och exempel på hur Region Stockholms verksamheter arbetar med folkhälsa. Kursen har tagits fram som ett stöd för implementering av Region Stockholms folkhälsopolicy. E-kursen vänder sig till planerande tjänstepersoner på förvaltningar och bolag samt till politiker i Region Stockholm.
Det här är en webbutbildning för att öka din kunskap kring närakuternas handläggningav okomplicerade frakturer hos barn.
Utbildningen vänder sig till personal som jobbar inom ambulanssjukvård och hjärtintensivavdelningar.
Utbildningen vänder sig till personal som jobbar inom ambulanssjukvård.
Utbildningen vänder sig till enheter som tar emot ambulanser, såsom akutmottagningar, hjärtintensivavdelningar, geriatriska klinker med flera.
Kursen syftar till att ge AT/BT-läkaren den försäkringsmedicinska kunskap och de tillhörande färdigheter som krävs för att kunna handlägga sjukskrivningsärenden och andra försäkringsmedicinska delar i patientarbetet med god kvalitet.
Utbildningen syftar till att öka kunskap om vad förbättringsarbete är och även ge praktisk handledning i genomförande av ett förbättringsarbete. Utbildningen riktar sig främst till medarbetare som vill genomföra ett förbättringsarbete för första gången. Utbildningen erbjuder en struktur för genomförande och tips på verktyg för de olika stegen på förbättringsresan. Utbildningen genomförs med fördel tillsammans i ett förbättringsteam.
Kursen vänder sig till medarbetare som arbetar med datortomografiundersökningar och som behöver fördjupa sina kunskaper inom detta område.
Här har du möjlighet att ta del av föreläsningar kring förändringsledning. Föreläsningarna är komplement till den webbaserade grundkursen i förändringsledning.
Syftet med denna grundkurs i förändringsledning är att ge dig insikt kring vad som krävs när du ska genomföra förändring i verksamheten. Förändringar kan vara av både större och mindre dignitet men oavsett storlek på förändringsprocessen kan det vara bra att få med sig grunderna kring hur en förändringsprocess bör genomföras, vilka du får tillgång till i denna insats.
Webbutbildning för barnmorskor om hälsosamma levnadsvanor för gravida med övervikt och obesitas.
Utbildningen syftar till att skapa en förståelse för hållbarhetsutmaningar på både global, nationell och regional nivå samt ge kunskap om hur Region Stockholms verksamheter arbetar med hållbar utveckling. Vidare ska hållbarhetsutbildningen fungera som ett stöd för implementering av Region Stockholms hållbarhetsstrategi och ge inspiration till dig som medarbetare om hur du kan medverka till hållbar utveckling utifrån din roll och verksamhet.
Syftet med kursen är att ge dig kunskap om din roll i säkerhetsarbetet och skapa förutsättningar för dig att agera korrekt om något inträffar.
KTA erbjuder en tvådagarsutbildning för dig som arbetar med eller är intresserad av kliniska prövningar. Det är en grundläggande utbildning i kliniska prövningar och Good Clinical Practice (GCP) med föreläsare som är specialiserade inom sina respektive områden med fokus på läkemedelsstudier.
Utbildning ger dig kunskap om vilka regler och villkor som gäller för att du ska kunna registrera tillstånd för sjukresa på ett korrekt sätt.Den riktar sig till dig inom den regionsfinansierade vården.
De flesta arbetsplatser drabbas av konsekvenser av skadligt bruk och beroende någon gång. Hur fångar du som chef upp tidiga signaler? Hur ska du hantera det? Vad är arbetsgivarens roll och ansvar?
Det här är en utbildning för att öka medvetenheten i frågor om hbtq (homosexuella, bisexuella, transpersoner och queer-personer).
Welcome to Healthy Start!This is where you’ll find inspiration for developing a healthy lifestyle and information for mothers-to-be on weight, food and eating habits – and how these affect you and your child. The course is primarily aimed at those who are pregnant and are overweight or obese. It can also be suitable for all pregnant women who want to improve their dietary habits.
Samordnad stegutbildning inom Region Stockholm i hjärtsjukvård. Utbildningen riktar sig främst till sjuksköterskor verksamma inom akut hjärtsjukvård eller angränsande verksamhet som möter hjärtpatienter i sitt vardagliga arbete.
Samordnad stegutbildning inom Region Stockholm i hjärtsjukvård. Utbildningen är en påbyggnadskurs och är del 2 av 3 kurser i Hjärtsjukvård för sjuksköterskor. Utbildningen riktar sig främst till sjuksköterskor yrkesverksamma inom kardiologisk vård eller angränsande verksamheter. Utbildningen ges under två heldagar och lyfter de kardiologiska blocken arytmier, hjärtsvikt och myocardischemi på en högre nivå.
Samordnad stegutbildning inom Region Stockholm i hjärtsjukvård. Utbildningen är en påbyggnadskurs och är del 3 av 3 som ges under två heldagar och riktar sig främst till sjuksköterskor yrkesverksamma inom kardiologisk akutsjukvård eller angränsande verksamheter.
Samordnad stegutbildning inom Region Stockholm i hjärtsjukvård. Utbildningen är den första utbildningen av två steg och riktar sig främst till undersköterskor yrkesverksamma inom kardiologisk vård eller angränsande verksamheter. Utbildningen ges under två heldagar och lyfter de kardiologiska blocken arytmier, hjärtsvikt och myocardischemi.
Samordnad stegutbildning inom Region Stockholm i hjärtsjukvård. Utbildningen är en påbyggnadskurs och är del 2 av 2 i Hjärtsjukvård för undersköterskor och riktar sig främst till undersköterskor yrkesverksamma inom kardiologisk vård eller angränsande verksamheter. Utbildningen ges under två heldagar och lyfter de kardiologiska blocken arytmier, hjärtsvikt och myocardischemi på en lite högre/mer avancerad nivå.
En serie med nio studioproducerade föreläsningar om olika behandlingar och råd som hjälper patienter med urinvägs- och bäckenbottenbesvär efter bäckencancer. Bland föreläsarna finns urolog, gynekolog, anestesiolog, uroterapeuter och fysioterapeuter. Alla föreläsningar hölls i samband med ett heldagsseminarium den 14 oktober 2022.
Webbutbildning med syfte att öka kunskapen om hur hälso- och sjukvården kan arbeta med förändring av ohälsosamma levnadsvanor.
Infektionsverktyget är ett nationellt IT-stöd för enhetlig dokumentation, lagring och återkoppling av information om antibiotikaordinationer vid profylax, vårdrelaterade- och samhällsförvärvade infektioner.
Webbaserade utbildningar för att ge baskunskap i informatik. Det finns både en kort och en lång utbildning. Den långa utbildningen finns också i videoformat, uppdelad i fyra avsnitt.
Information till nya AKA/studentansvariga
Introduktionseftermiddag där du får höra vad Karolinska kan erbjuda under din ST samt möjlighet att träffa ST-läkare från andra specialiteter.
Syftet med kursen "Introduktion i Fysisk aktivitet på recept, FaR" är att ge dig grundläggande kunskap om FaR-metoden och hur du kan använda denna med dina patienter. Utbildningen riktar sig till all legitimerad hälso- och sjukvårdspersonal men särskilt personal inom primärvård.
Beräknad tidsåtgång: 60 minuter
Syftet med utbildningen är att lyfta kompetensen i primärvården kring barn och unga med otillräcklig fysisk aktivitet och/eller ohälsosamma matvanor och insatsen familjestöd. Målgruppen är särskilt husläkarmottagningar men även personal inom andra verksamheter som möter barn och föräldrar så som tex. primärvårdsrehabilitering och skolhälsovård.
Karolinska Trial Alliance erbjuder kurser för dig som behöver en grundläggande introduktion inom GCP och som ska arbeta med kliniska prövningar. Inga förkunskaper krävs.
Introduktion till handledning i verksamhetsintegrerat lärande (VIL) - för samtliga medarbetare på enheter där studerande utbildas.
Introduktion till ICD-11 ger information om kommande klassifikationen ICD-11 för vårdgivare med vårdavtal med Region Stockholm.
Beräknad tidsåtgång: 50 minuter
Du får grundläggande kunskaper för att snabbt kunna börja använda IT-systemet Libretto.
Utbildningen syftar till att ge dig kunskap om Janusmed kunskapsstöd om läkemedel. Janusmed interaktioner och Janusmed riskprofil kompletterar varandra och tillhandahåller information om olika typer av läkemedelsinteraktioner och hur de kan hanteras. Kursen innehåller också ett patientfall för att belysa komplexiteten med många läkemedel.
Webbutbildning om hur kunskapsstödet Janusmed njurfunktion fungerar.
Janusmed njurfunktion är ett kunskaps- och beslutsstöd för ordination av läkemedel vid nedsatt njurfunktion, avsett för dig som är läkare, sjuksköterska eller farmaceut och som ordinerar läkemedel och/eller genomför läkemedelsgenomgångar.
Nu lanseras covid-19-utbildningarna för vårdpersonal som Karolinska Institutet fått i uppdrag av Socialstyrelsen att ta fram. Efter drygt en veckas intensivt arbete är två e-utbildningar klara.Är du anställd inom Region Stockholm behöver du inte logga in på nästa sida utan kan starta kursen direkt.
Karolinska Safety and Security Training
Denna kurs riktar sig till dig som snart ska börja eller nyss har börjat din anställning på Karolinska. Detta är den första delen i Karolinskas generella introduktion för nya medarbetare och ger dig en övergripande bild av Karolinska som organisation och som arbetsplats.
Alla på Färdtjänsten ska skriva klarspråk, det vill säga begripligt för läsarna. Det gäller både texter till våra resenärer och till våra kollegor. Här får du öva på att skiva enligt våra principer och regler. I utbildningen får du verktyg för att kunna skriva vårdat, enkelt och begripligt. Med de verktygen kan du hjälpa dina läsare att hitta svaren på sina frågor och följa skrivreglerna för oss på Färdtjänsten. Utbildningen tar ungefär 3 timmar.
En introduktion om basala begrepp i klinisk försäkringsmedicin som berör samhället, hälso- och sjukvården och patienten. Introduktionen är tänkt främst för utlandsutbildade läkare och läkare med äldre utbildningar som en ingång till ämnet och utbildningarna.
Kursen består av fyra grundmoduler och vänder sig till AT/BT-läkare och andra yrkesgrupper i hälso- och sjukvården som medverkar i försäkringsmedicinska bedömningar. Ett kunskapstest finns med möjlighet att skriva ut ett kursintyg.
Kursen består av grundmoduler och fördjupning med fokus på specifika patientgrupper och vänder sig till ST-läkare inom alla specialiteter. Efter genomgångna grundmoduler och godkänt kunskapstest, kan ett kursintyg till ST-läkare enligt krav för specialistkompetens skrivas ut.
Kursen riktar sig till dig som är ny VIL-samordnare. Även du som är involverad i utbildningsuppdraget på annat sätt kan ha nytta av kursen.
Kursen riktar sig till dig som är VIL-samordnare och har behörighet som administratör i KliPP, antingen hos utbildningsanordnare eller i vårdverksamhet.
En introduktion till kognitiv rehabilitering. Den här e-kursen riktar sig till dig som är medarbetare på Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm. Syftet med kursen är att öka kunskapen om vanliga kognitiva (tankemässiga) nedsättningar efter en förvärvad hjärnskada och hur man tillämpar evidensbaserad kognitiv rehabilitering.Senast reviderad 2023-10-16
Utbildningen vänder sig till undersköterskor som ska erhålla kompetensbevis för kapillär och venös provtagning samt blododling.Senast reviderad 2024-06-25
Utbildningen vänder sig till undersköterskor som ska erhålla kompetensbevis gällande katetrisering av urinblåsa.Senast reviderad 2024-06-25
Beräknad tidsåtgång: 10 minuter
Välkommen till en webbkurs som ger dig ökad kunskap om kris- och katastrofmedicinsk beredskap i Region StockholmKursen vänder sig till samtliga inom hälso- och sjukvård (dock ej pre-hospitalt), oavsett driftsform.
Utbildningen är öppen för alla men riktar sig specifikt till medarbetare i hälso- och sjukvården. Utbildningen ger dig en grundläggande förståelse inom området kultur i vård och omsorg.
Under utbildningen får du veta vad Kulturformuleringsintervjun (KFI) är, på vilket sätt den kan vara till nytta i patientmötet och hur du använder den som ett stöd i ditt kliniska arbete. Du kommer även att få se filmer där vårdpersonal intervjuar patienter och hör vad behandlare tycker att verktyget tillför i deras arbete.
Kunskapstestet består av 10 frågor om regler och hantering av sjukresor i Stockholm. Testet är till för dig som tidigare har haft behörighet i sjukresesystemet men som blivit låst på grund av inaktivitet. Din behörighet återaktiveras efter godkänt resultat på kursen.
Kurs för erfarna forskningssjuksköterskor riktar sig till dig som är anställd inom hälso- och sjukvården i Region Stockholm-Gotland och som arbetar som forskningssjuksköterska sedan minst ett år tillbaka. Kursen är ett samarbete mellan Karolinska Trial Alliance, Cancerstudieenheten på Karolinska Universitetssjukhuset och Forum Stockholm-Gotland (en del av Kliniska Studier Sverige).
Syftet med kursen är att ge dig en uppdatering av forskningssjuksköterskans roll och ansvar. Vi kommer att gå igenom aktuella regelverk och hur du praktiskt genomför den kliniska studiens olika moment.
Kursen består av fyra kurstillfällen, torsdagarna 12/9, 19/9, 26/9 samt den 10/10 och ges mellan kl 13-16.
Kursen ges på Medicinsk enhet ÖNH, Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och riktar sig till ÖNH-specialister som vill fördjupa sin pediatriska kompetens och eventuellt är i stånd att börja gå bakjourer.
Kursen riktar sig till användare inom kommunen.
Kursen riktar sig till användare inom psykiatrisk heldygnsvård.
Kursen riktar sig till användare inom psykiatrisk öppenvård.
Kursen riktar sig till alla som är involverade i utskrivningsprocessen.
Kursen riktar sig till användare inom rättspsykiatrisk heldygnsvård.
Kursen riktar sig till användare inom kommunen som arbetar med rättspsykiatri.
Kursen riktar sig till användare inom rättspsykiatrisk öppenvård
Kursen riktar sig till användare inom den somatiska slutenvården.
Kursen riktar sig till användare inom den somatiska öppenvården.
En grundläggande interprofessionell webbutbildning i smärta, i första hand riktad till sjuksköterskor och läkare inom den specialiserade palliativa vården.
Introduktion till lugna rummet
E-kurs om läkarrapportering
Den här utbildningen vänder sig till dig som arbetar som läkare, sjuksköterska, barnmorska eller tandläkare och som förskriver och ger råd om läkemedel till patienter inom Region Stockholm.
Läkemedelsgenomgångar är en metod för kartläggning av en patients samtliga ordinerade och använda läkemedel i syfte att säkerställa en korrekt och aktuell läkemedelslista.
Syftet med e-utbildningen är att ge dig kunskap och verktyg för att bedöma och hänvisa patienter med hjälp av Hänvisningsstödet.
Syftet med e-utbildningen är att ge dig verktyg för ett effektivt, strukturerat och patientsäkert bedömningssamtal och att på ett motiverande sätt kunna hänvisa till rätt vårdform.
Kurs på fördjupad nivå med syfte att ge kursdeltagarna en större förståelse och utveckla förmåga att använda medicinteknisk apparatur, samt att identifiera och analysera risker som kan uppkomma vid dess användning.
Kurs på grundläggande nivå med syfte att ge kursdeltagarna en större förståelse och utveckla förmåga att använda medicinteknisk apparatur, samt att identifiera och analysera risker som kan uppkomma vid dess användning.
Du får grundläggande kunskaper för att börja använda Menuett Portal för din kommun, både i rollen boendesamordnare och rollen kommunanvändare. Sistnämnda omfattar rollerna kommunal administratör, kommunal kontaktperson och privat ansvarig .
Du får grundläggande kunskaper för att börja använda Menuett Portal som vårdgivare, både i rollen Vårdgivaransvarig och rollen Mottagningsansvarig.
Den här utbildningen riktar sig till dig som arbetar på Karolinska Universitetssjukhuset och regelbundet kommer att vistas i MR-zon.
Den här utbildningen riktar sig till dig som arbetar på Karolinska Universitetssjukhuset och regelbundet kommer att vistas i MR-zon.Reviderad juli 2020
Kursen riktar sig till personal på sjukhus.
E-utbildning som ger verktyg för god vård till vuxna patienter med utvecklingsrelaterad funktionsnedsättning.
Utbildningen vänder sig till legitimerade användare samt underläkare och AT-läkare som använder journalsystemet TakeCare inom Region Gotland och Region Stockholm. Med legitimerad användare menas läkare, sjuksköterska, barnmorska, dietist, farmaceut, tandläkare samt tandhygienist. Utbildningen vänder sig även till administrativ personal som kan komma att registrera samtycke till Nationella läkemedelslistan (NLL). Utbildningen är framtagen av projektet NLL-anslutning med läsfunktionalitet, Objektet läkemedelsprocess, Regional Vård- och Läkemedelsprocess.
Kursen syftar till att ge dig som arbetar i patientnära vård kunskap i hur vi kontrollerar, bedömer och värderar vitalparametrar hos inneliggande patienter i Region Stockholm. Detta för att identifiera försämrade patienter i tid, kunna sätta in adekvata åtgärder och göra så med korrekt klinisk kompetens. Syftet är att minska risken för hjärtstopp, död och oplanerad intensivvård.
En webbaserad fortbildning för dig som arbetar inom basal hemsjukvård. Den här fortbildningen syftar till att ge dig ökad kompetens om nutritionsåtgärder ur ett palliativt perspektiv. Det finns mycket att göra för dig som arbetar inom den basala hemsjukvården för att lindra nutritionsrelaterade symtom för patienter som har behov av palliativ vård.
Filmer för dig som är ny undersköterska inom förlossning
Genomgång av nya sökord i TakeCare avseende våld och övergrepp och hur det ser ut när man öppnar dem. Se inspelat seminarium på ca 20 min, gjord av enheten våld i nära relationer på Akademiskt primärvårdscentrum.
I webbutbildningen ”När döden närmar sig – om palliativ vård inom LSS” får du lära dig mer om vad palliativ vård är och hur den kan praktiseras inom LSS.
Utbildning för barnmorskestudenter innan de går ut på praktik.
Denna webbutbildning som består av tre kapitel kan ses som en inledning av de övriga webbutbildningar som handlar om palliativ vård för äldre.
En webbaserad, grundläggande utbildning i palliativ vård och omsorg, särskilt framtagen för personal inom hemtjänst.
En grundläggande utbildning om palliativ vård avsedd för all personal som möter och vårdar äldre personer inom olika vårdformer.
En webbutbildning som vänder sig till dig som vårdar personer som är i behov av palliativ vård och som har en demenssjukdom.
Den här kursen visar hur man praktiskt använder Pari nebulisator samt gällande riktlinje. Utbildningen riktar sig till medarbetare som vårdar patienter med behov av nebuliseringsbehandling. Beräknad tidsåtgång: 15 minuter
Tillgänglig för alla vårdgivare från och med 1 mars 2023. Den här utbildningen vänder sig till dig som ska använda Pascal vid förskrivning eller beställning av läkemedel/hjälpmedel. Du kan titta på filmerna, dokumenten och länkarna i sin helhet och som ett stöd i ditt dagliga arbete.
Kursen vänder sig till dem som arbetar inom cancervården
Kunskapstest utifrån Socialstyrelsens samlade stöd för patientsäkerhet.
Denna utbildning syftar till att ge personal i barnsjukvård en bred introduktion till pediatrisk palliativ vård.
Utbildningen är framtagen av Mödrahälsovårdsenheten i Region Stockholm.
Kursen beskriver kortfattat provets väg från provtagning och analys till utskick av provsvar. Målgruppen för kursen är nyanställd personal och studenter på Mikrobiologen. Reviderad 2023-09-06 (tidigare kurstitel: Från Preanalys till Postanalys)
Instruktioner för provtagning med PPD.
Utbildningen syftar till att säkerställa en grundläggande kompetens kring psykologiskt krisstöd inom Region Stockholm.Utbildningen riktar sig till all hälso-och sjukvårdspersonal som i sitt arbete möter krisdrabbade.
Utbildningen riktar sig till all vård- och behandlingspersonal inom Region Stockholm, som möter patienter/personer som känner oro/rädsla i samband med pågående pandemi covid-19.
Beräknad tidsåtgång: 45 minuter
Fördjupad bedömning av PTSD
QRC Forum på temat Klinisk nytta av kvalitetsregister
Grundkurs i rapportering av vårdkontakter inom primärvården med fördjupning i diagnos- och åtgärdskodning enligt ICD-10-SE respektive KVÅ.
Utbildning i rapportering av vårdkontakter inom psykiatrisk vård med med fördjupning i diagnos- och åtgärdskodning enligt ICD-10-SE respektive KVÅ.
När information överförs ska både avsändaren och mottagaren av informationen kunna skapa en gemensam förståelse av situationen. Detta kräver att kommunikationen sker på ett fullständigt, korrekt och avgränsat sätt. Kursen tar ca 30 min. Ljudutrustning behövs.Senast reviderad 2024-03-27
.
Självtest för vårdpersonal inom psykiatrisk heldygnsvård och öppenvård
Grundutbildning för enheter som arbetar med, eller ska börja arbeta med Självvald inläggning inom Region Stockholm.
Länk till Nätbaserat stöd för handledare med mål att ge grundläggande handledarkompetens.
Utbildningen kompletterar den skriftliga instruktionen med en video där monteringsprocedur och tillpassning förevisas.
Webbutbildningen riktar sig till dig som jobbar inom hälso- och sjukvården och vill lära dig grundprinciperna inom smittspårning.
Webbutbildningen "Smärta hos äldre" vänder sig till dig som arbetar med omvårdnad nära den äldre multisjuka personen som ofta har muskelvärk, ledvärk och ryggvärk.
Webbutbildningen "Smärta hos äldre och vid demens" vänder sig till dig som arbetar nära den äldre multisjuka personen med smärtproblematik men också har en demenssjukdom.
Hur man upptäcker spelproblem samt vilka akuta åtgärder som finns att tillgå för att hjälpa människor med spelproblem
Kurs inom STEP-UP ger praktisk övning för eget patientarbete och teamarbete att uppmärksamma, bedöma och behandla skadligt bruk och måttligt alkoholberoende.APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP går igenom alla tre steg som ingår i 15-metoden. 15-metoden är en strukturerad metod som ger exempel eller förslag hur man kan hantera alkoholproblem. APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP riktar sig till verksamhetschefer och chefer för psykosociala teamet på husläkarmottagningen. APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: stepup.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP vänder sig till det psykosociala teamets behandlande personal på husläkarmottagningen. För att delta i kursen krävs grundläggande utbildning i psykoterapi (steg 1) med inriktning Kognitiv Beteendeterapi (KBT).APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP vänder sig till dig på husläkarmottagningen som arbetar med patienter med depression och syftar till att ge grundläggande kunskaper om behandling med beteendeaktivering.APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP är en kompletterande kurs till Psykiatrisk diagnostik – grundkurs.APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Introduktion till STEP-UP, riktad till alla professioner inom husläkarmottagningen.APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP riktar sig främst till de läkare som ingår i teamet som utför utökade insatser för barn och unga med psykisk ohälsa. Kursen belyser den roll som läkaren har i teamet och ger en grundläggande förståelse för hur du som läkare kan stötta övrig personal i vården av barn och unga med psykisk ohälsa.APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP, riktar sig till alla professioner inom husläkarmottagningen.APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support : step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP riktad till alla professioner inom husläkarmottagningen.APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP syftar till att främja samverkan och samarbete mellan olika verksamheter som ger stöd och behandling till barn och unga med psykisk ohälsa. APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP riktar sig främst till sjuksköterska psykisk hälsa. Vi rekommenderar att du ska gå kursen Psykiatrisk diagnostik - grundkurs först, för att till godogöra dig innehållet i denna kurs bättre.APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom projektet STEP-UP riktar sig till verksamhetschefer för psykosociala teamet på husläkarmottagningen.APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP riktar sig främst till till husläkarmottagningens samtalsbehandlare.APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP ger en introduktion till stöd och behandling (SOB) och går igenom vad husläkarmottagningen behöver göra för att använda tjänsten. APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP riktar sig främst till sjuksköterska psykisk hälsa.Kursen ger dig förutsättningar att bedöma suicidrisk hos patienter utifrån ett helhetsperspektiv.APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP riktar sig till i första hand det team på husläkarmottagningar som utför utökade insatser för barn och unga.APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt /Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP riktar sig till all behandlande personal på husläkarmottagningen. För att kunna tillämpa innehållet i det kliniska arbetet krävs grundläggande utbildning i psykoterapi (tidigare kallad steg 1) med inriktning mot Kognitiv Beteendeterapi (KBT). APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: stepup.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP, vänder sig till dig som arbetar som mottagningssjuksköterska på husläkarmottagningen. APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
Kurs inom STEP-UP riktar sig främst till dig som arbetar på en husläkarmottagning som utför de utökade insatserna för barn och unga med mild till måttlig psykisk ohälsa, 6–17 år.APC förvaltar Step-up kursutbud. Kontakt / Support: step-up.slso@regionstockholm.se
E-utbildning och kunskapstest som är obligatoriskt att genomföra inför ett kurstillfälle.
Den här utbildningen riktar sig till dig som arbetar på en avdelning där barn vårdas inom Region Stockholm-Gotland. Innehållet bygger på en utbildning framtagen av Region Uppsala.
Denna kurs riktar sig till anställda på Karolinska Universitetssjukhuset./This course is aimed at employees at Karolinska University Hospital. Det här är en introduktionsutbildning i Strålsäkerhet som är obligatorisk för dig som arbetar med joniserande strålning. Den tar 30-45 minuter att genomföra.
Denna utbildning riktar sig till personal på KS och KI som arbetar på laboratorium där arbete med öppna strålkällor förekommer.
Denna utbildning riktar sig till personal på Karolinska Universitetssjukhuset som arbetar med öppna radioaktiva strålkällor i patientverksamhet t ex på en nuklearmedicinsk avdelning. This training is intended for personnel at Karolinska University Hospita
Education in radiation safety for you who works in the radiopharmacy at Karolinska University hospital in Solna. The course provides basic understanding of radiation physics as well as familiarity with regulations and practical radiation safety routines.
Denna utbildning är en allmän teoretisk strålsäkerhetsutbildning, men materialet är mer lämpat för dig som handhar och arbetar med röntgenutrustning i rollen som fysiker eller ingenjör.
Denna utbildning är en allmän teoretisk strålsäkerhetsutbildning, men materialet är mer lämpat för dig som arbetar med mammografi.
Beräknad tidsåtgång: 15 minuter
Beräknad tidsåtgång: 30 minuter
beräknad tidsåtgång: 15 minuter
Den här utbildning riktar sig till dig som använder sugutrustning på vuxna patienter i ditt arbete. Beräknad tidsåtgång: 20 minuter
Den här utbildningen riktar sig till dig som kopplar ihop och/eller använder dig av olika modeller av sugsystem som finns på sjukhuset. Beräknad tidsåtgång: 15 minuter
Suicidpreventionen ska bli mer jämlik i Stockholm och på sikt i hela landet. Nu har du möjlighet att gå en digital utbildning med syfte att utveckla dina färdigheter i suicidpreventivt kliniskt arbete i samverkan riktat mot både barn och vuxna.
Sund start
Webbutbildningen ”Symtomlindring hos äldre i livets slut” tar upp de vanligaste symtomen förutom smärta som har en egen webbutbildning.
Fyra korta filmer går igenom hur du registrerar dos 4 i Vaccinera.
Välkommen till den nya sårbehandlingskursen! En grundkurs om trycksår, arteriella och venösa bensår, diabetesfotsår och infekterade sår.Senast reviderad 2024-06-18
Webbutbildningen "Sårbehandling hos äldre" vänder sig till dig som vill lära dig mer om en korrekt sårbehandling hos äldre personer.
Den här utbildningen ger dig inte all kunskap om hur man gör, tanken är att ge dig en introduktion till varför gemensamma riktlinjer är viktigt och vilka risker det handlar om. Utbildningen fungerar också som en vägledning till hur du tar del av och tolkar det stödmaterial som finns kopplat till favoriterna och barnläkemedelsinstruktionerna.Utbildningen riktar sig till läkemedelsansvariga sjuksköterskor, handledare och för iordningställande farmaceuter och sjuksköterskor.
Denna utbildning vänder sig till alla som är nya och ska arbeta i journalsystemet TakeCare och behöver lära sig grunderna. Utbildningen är till för alla yrkeskategorier.
Tillgänglig för alla vårdgivare från och med 1 mars 2023. Den här utbildningen vänder sig till dig som ska använda TakeCares läkemedelsjournal för att ordinera, administrera och förskriva. Du kan titta på filmerna, dokumenten och länkarna i sin helhet och som ett stöd i ditt dagliga arbete.
Den här utbildningen är bara för personer med anställning/kommande anställning på Danderyds Sjukhus. Utbildningen kommer hållas via Teams. Innan kursen är det önskvärt att man tar del av all information med länkade dokument på Läkare – riktlinjer och information - DSNet (sll.se). Efter utbildningen rekommenderar vi att man gör övningsuppgifterna i TakeCare Utbildning 1-installationen, vilken finns installerad på samtliga datorer på DSAB med TakeCare.
Utbildning om TBE, epidemiologi och vaccinationsrekommendationer
Du får grundläggande kunskaper för att snabbt kunna komma igång med Microsoft Teams.
Tillgänglighet till digital offentlig service i region StockholmDen här e-utbildningen vänder sig till alla som behöver ha koll på vilka nya lagkrav som gäller för regionens digitala tjänster. Den första delen berättar övergripande om tillgänglighet och varför det är viktigt, därefter finns det möjlighet till fördjupning som utgår från praktiska situationer. Tanken är att du själv avgör vad som är viktigt utifrån din yrkesroll och ditt ansvarsområde. Genom en blandning av konkreta tips, information och inspiration ökar utbildningen både kunskapen och förståelsen kring digital tillgänglighet. Den ger också stöd i hur vi ska uppfylla lagkraven i praktiken.E-utbildningen är i sig ett exempel på digitala tjänster som har tagits fram i enlighet med tillgänglighetsstandarden WCAG 2.1 AA (Web Content Accessibility Guidelines). På grund av begränsningar i det produktionsverktyg som använts för framtagandet av e-utbildningen uppfyller dock inte alla krav som är satta i WCAG 2.1 AA. De brister som finns kommer att redovisas i en så kallad tillgänglighetsredogörelse, som framöver måste finnas för alla digitala offentliga tjänster.
Föreläsningen riktar sig till all vårdpersonal som vill öka sin kunskap kring den trakeotomerade patienten som vårdas utanför intensivvården.
Denna utbildning riktar sig till dig som är sjuksköterska för att tillgodose patientsäkerheten vid provtagning inför samt vid utförandet av blodtransfusioner.
Denna kurs handlar om att förebygga undernäring, trycksår och fall och tar cirka 15-20 minuter att genomföra. Kursen vänder sig till all hälso- och sjukvårdspersonal, oavsett profession och huvudman, och kan med fördel användas för introduktion av nyanställda eller för att uppdatera sina kunskaper.
Karolinska Trial Alliance erbjuder kurser för dig som behöver uppdatera dina GCP-kunskaper. Syftet med kursen är att ge deltagarna en repetition av GCP och samtidigt möjlighet att diskutera några studiespecifika frågeställningar mer ingående. Kursen uppfyller minimikriterierna för TransCelerate GCP-kurs.
I denna utbildning kommer du att få lära dig hur du registrerar ärenden i Skadegörelsedatabasen (SkadeDB).I trafikavtalen har ni som entreprenörer som uppgift att registrera all skadegörelse som sker inom kollektivtrafiken. Det vill säga där skada uppstått genom att någon har med uppsåt/vilja att skada och förstöra vår egendom som SL äger.Det är av största vikt att det registreras på ett korrekt och sanningsenligt sätt eftersom allt material polisanmäls utav SL's skadehandläggare.Polisen är mottagare av materialet och utreder skadegörelsen och bedömer om detta är något som kan leda till en fällande dom eller om det läggs ner i brist av bevis. Är ärendena korrekta med god bildkvalité och text i skada kan vi och polisen (även) få ihop fler skadeärenden med en och samma brottsmisstänkt. Vilket kan leda till större brottsmål med större chans till fällande dom. Därför är det så viktigt att ert material är av god kvalité. Det är bevisunderlaget för rättsväsendet.Innan du får tillgång till SkadeDB och kan börja registrera behöver du skriva under en sekretess och genomgå denna utbildning.
Syftet med e-utbildningen är ge en introduktion till utredare i kommunerna och stadsdelarna. Kursen ska ge en enhetlig grund och bidra med att utredare blir trygga i sin roll som färdtjänstutredare.
Utbildningen vänder sig till alla som utfärdar tandvårdsstödsintyg i Stockholms län.
Den här utbildningen vänder sig främst till dig som är sjuksköterska, men också till annan vårdpersonal som träffar patienter som har behandlats för cancer i lilla bäckenet. Syftet med utbildningen är att ge:Ökad kunskap och medvetenhet om orsaker till tarmfunktionsproblem efter behandling av cancer i lilla bäckenetTips på hur du kan fånga upp dessa patienter som ofta lider i det tystaSystematisk vägledning till adekvat behandling och egenvård för att nå en optimerad/förbättrad tarmfunktion.
SKR:s webbutbildning riktar sig främst till nya rehabiliteringskoordinatorer och till verksamhetschefer.
Västra Götalandsregionen har tagit fram denna webbutbildning som riktar sig till all personal inom primärvården. De har gjort den öppen för alla som vill gå den, och vi inom Kunskapsteam Nervsystemets sjukdomar och smärta på Akademiskt Primärvårdscentrum rekommenderar den varmt.
En utbildning för vårdpersonal om våld i nära relationer.
Webbstödet Omvårdnad gör skillnad - för sköra äldre är ett kompetensstöd för dig som vårdar personer på särskilda boende för äldre, patienter inom geriatrisk sjukvård eller sköra äldre personer i primärvården.
Verktyget "Vilja" från Palliativt kunskapscentrum är framtaget för att hjälpa er enhet utveckla den palliativ vården hos er.
Beräknad tidsåtgång: 25 minuter
Ökad förståelse för sena komplikationer efter barncancer. Vänder sig till dig som i din yrkesroll möter personer som har behandlats för barncancer. Genom ökad kunskap kan du bidra till att personer som haft cancer under barndomen får rätt uppföljning och stöd.